Herbalife Microbiotic Max – Probiotika a prebiotika – Vplyv na zdravie

Herbalife-Microbiotic-Max-probiotika-a-prebiotika-vlaknina-vplyv-na-zdravie

Herbalife Microbiotic Max obsahuje Probiotika a Prebiotika, ktoré majú zásadný vplyv na našu črevnú mikroflóru v ktorej sa nachádzajú bilióny živých baktérií, ktoré majú zásadný vplyv na naše zdravie.

Zažívací systém resp. Tráviaci trakt neslúži iba na trávenie potravy. Jednotlivé orgány pracujú v obdivuhodnej harmónii a ovplyvňujú oveľa viac.

Naše črevá tvoria bilióny živých baktérií, ktorým sa niekedy hovorí črevná mikroflóra a ktoré pomáhajú plniť rôzne životne dôležité funkcie.

Aké sú zásadné funkcie črevnej mikroflóry?

? trávenie a vstrebávanie živín z potravy
? udržiavanie dobre fungujúcej črevnej steny
? regulácia normálnej funkcie imunitného systému
? pozitívny vplyv na kognitívne zdravie

Črevná mikroflóra hrá naozaj skutočne veľmi dôležitú úlohu v našom celkovom fyzickom i duševnom zdraví.

Vedeli ste, že?

… sa našim črevám niekedy hovorí aj „druhý mozog“? A tušíte, prečo to tak je? ?

V samotnom nervovom systéme čriev človeka sa totiž nachádza 200 až 600 miliónov neurónov, čo sa rovná počtu nervových buniek v mieche.

Naše črevá a mozog sú navyše prepojené a črevné baktérie tak neovplyvňujú len naše trávenie, ale aj zdravie nášho mozgu ?. Ďalší dôvod, prečo sa o našu črevnú mikroflóru dobre starať ?.

Dobré vs zlé baktérie v našej črevnej mikroflóre

Naša črevná mikroflóra obsahuje dobré aj zlé baktérie. Čo myslíte, že môžeme urobiť pre to, aby tie dobré prevažovali a aby bola naša mikroflóra v rovnováhe?

Rovnováhu črevnej mikroflóry môžeme podporiť najmä konzumáciou potravín, ktoré sú bohaté na probiotiká a prebiotickú vlákninu. V jednoduchosti ak konzumujete nezdravú stravu, plnú sacharidov bez vlákniny, doslova kŕmite zlé baktérie, ktoré zapríčiňujú potom horšie zdravie, slabšiu imunitu, rôzne alergie a ochorenia.

Čo urobiť pre to, aby bola Vaša črevná mikroflóra v rovnováhe?

? Dôležitá je vláknina. Tú doplníte celozrnnými obilninami, strukovinami, ovocím, zeleninou doplnkami výživy obsahujúce vlákninu.
? Snažte sa obmedziť cukor a nasýtené mastné kyseliny. Tie sú obsiahnuté predovšetkým v živočíšnych produktoch ako sú tučné mäso a údeniny, alebo tučné mliečne výrobky.
? Dbajte na dostatok zdravého tuku omega-3 mastných kyselín. Do jedálnička teda zaraďujte ryby, orechy, semienka a vhodné oleje.

Probiotiká a prebiotiká – znie to takmer rovnako, ale je v tom rozdiel.

? Probiotiká sú živé „dobré baktérie“, ktoré sa vyskytujú v našich črevách.
? Prebiotiká sú látky, ktoré slúžia ako potrava pre tieto baktérie. Medzi prebiotiká patrí predovšetkým vláknina.

Herbalife Microbiotic max obsahuje 2 miliardy živých baktérií z kmeňov Bifidobacterium lactis a Lactobacillus helveticus.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.