Káva a jej vplyv na naše zdravie

Clanok-Herbalife-Formula-1-Cafe-Latte-vplyv-na-zdravie

Káva môže mať na naše zdravie pozitívny vplyv, a to vďaka obsahu kofeínu a ďalších živín ako sú vitamín B2 (riboflavín) a B3 (niacín), horčík, draslík alebo antioxidanty.

Dôležité sú predovšetkým naše návyky pri konzumácii kávy. Niekto si dopraje kvalitnú zrnkovú kávu bez akýchkoľvek prísad, iní zase milujú kávové nápoje v podobe cappuccina či café latte, na prípravu ktorých sa najčastejšie používa plnotučné mlieko, pričom sú častokrát dochutené sirupmi rôznych príchutí.

Problém nastáva v prípade ochutených kávových nápojoch

Práve v prípade dochucovaných kávových nápojov je množstvo kofeínu a ďalších zdraviu prospešných látok zanedbateľné a teda aj zdravotné benefity sú skôr nulové. Konzumácia týchto nápojov navyše nie je vhodná ani pri redukčných diétach alebo zdravom životnom štýle, keďže pridávané látky zvyšujú ich kalorickú hodnotu.

Pokiaľ vám čierna káva bez prísad nechutí, je to pravdepodobne len preto, že nie ste zvyknutí na jej typickú chuť. Aj tak sa ju ale môžete naučiť piť.

Začnite postupne – namiesto obľúbeného cappuccina vyskúšajte čiernu kávu s trochou rastlinného mlieka a ak si neviete odpustiť sladkú chuť, siahnite namiesto bieleho cukru napríklad po mede či javorovom sirupe. Uvidíte, že rozdiel v chuti takmer nespoznáte. Od tejto varianty je to už len na skok k samotnej čiernej káve a čoskoro si už budete vedieť vychutnať aj silné espresso.

Vyskúšajte zdravú náhradu

Nechcete sa vzdať svojich obľúbených kávových chutí? Aj pre vás máme riešenie. Ochutnajte koktail Herbalife Formula 1 s novou príchuťou Café Latte. Nielenže skvele chutí, ale vďaka perfektnej kombinácii vysoko kvalitných bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov je tiež skvelým doplnkom zdravého jedálnička.

  • Zmiešajte ho s vodou pre jednoduchú a rýchlu desiatu alebo ho môžete použiť vo svojich obľúbených receptoch – od ľadovej kávy až po kávové dezerty.
  • Alebo zmiešajte s 1.5% mliekom/prípadne rastlinným sójovým mliekom a získate tak komplexné a zdravé vyvážené jedlo, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.

Základné informácie

  • 18g bielkovín na porciu
  • Bez lepku
  • 4g vlákniny na porciu
  • Minimálne 38% odporúčaného denného príjmu 25 vitamínov a minerálov
  • Vegánske prísady, bez umelých farbív, prírodná aróma
  • Približne 222 kcal na porciu

Prečítajte si vplyv na zdravie F1 Cafe latte

Raňajky naštartujú váš metabolizmus. Hladina cukru v krvi, ktorý vaše telo potrebuje ako palivo na celý deň, je po prebudení obvykle nízka, takže vyvážené raňajky sú tou najlepšou voľbou.

Herbalife Formula 1 s príchuťou Café Latte obsahuje 25 vitamínov a minerálov, napríklad horčík, ktorý pomáha energetickému metabolizmu, podporuje aktívny životný štýl a ciele v oblasti regulácie hmotnosti* pri raňajkách, obede alebo večeri.

Formula 1 s príchuťou Café Latte je perfektnou kombináciou vysokokvalitných bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov a ponúka vám skvelú výživu aj pohodlie v jednom lahodnom kokteile.

Na reguláciu hmotnosti: Nahradenie dvoch hlavných denných jedál pri nízkoenergetickej diéte náhradou jedla prispieva k zníženiu hmotnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.